Finike’de Portakal Kokulu Bir Yolculuğa Çık!
Finike deyince akla turuncu rengiyle içimizi ısıtan portakallar gelir. Portakal bahçeleriyle ünlü bu şirin ilçe, aynı zaman da içinde deniz, tarih ve doğanın olduğu harika tatillerin de adresi… Etrafı Kumluca, Elmalı, Kaş ve Demre gibi yazın dolu dolu geçtiği ilçelerle çevrili olan Finike’de hayatının en unutulmaz tatilini yapabilirsin. Hadi, bu güzel ilçeyi daha yakından tanıyalım!
Finike’de Nereleri Görmeli, Neler Yapmalı?
Belki uzun bir yoldan geldin, belki de çok yakınlardan… Ama ne yaptın ettin, tatilini geçireceğin Finike’ye ulaştın. Peki şimdi ne yapacaksın? “Hemen denizi görmek istiyorum, kumsala ayak basmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” diyenler için ideal yerleri sıralayalım. Kristal berraklığındaki sularıyla Andrea Doria Koyu seni bekliyor. Uzunluğu 2 km’yi bulan Finike Plajı’nda uzun yürüyüşler sonrası suyla buluşabilir, Gökliman Koyu’nun huzurlu atmosferine dalıp gidebilirsin. İki yanı yemyeşil tepelerle sarılı olan Çağıllı Koyu’na hayran kalırken, Korsan Koyu’nda kendini egzotik bir ülkede gibi hissedebilirsin. Finike eşsiz doğasıyla tam bir koy cenneti…
Denizden çıkıp tarihi gezilere gitmek istersen Limyra ve Arykanda antik kentlerini mutlaka görmelisin. Finike’ye 17 km mesafede yer alan Rhodiapolis Antik Kenti’ni de tarih gezine ekleyebilirsin. Ayrıca ilçede yer alan Elmalı Müzesi’nde birçok tarihi eseri yakından inceleme fırsatı da bulabilirsin.
Finike, doğa gezisi sevenler için de uygun. Merkeze 14 km mesafede bulunan Gökbük Kanyonu, 4 km’lik uzunluğuyla doğanın içinde bolca vakit geçirebileceğiniz bir ortam sunuyor. Yürüyüşlere kanyondan akan çayın sesi eşlik ederken dar geçitler, dik yamaçlar ve doğal havuzlar sık sık karşına çıkabilir.
Bölgenin en gizemli doğal güzelliğiyse Suluin Mağarası… Bu su altı mağarası, ilçe merkezine yalnızca 1 km uzaklıkta. Bu sebeple mağaraya kolayca ulaşılabiliyor ama sonuna kadar ilerlemek neredeyse imkansız. 1995 yılında bir grup dalgıç, mağaranın 100 metreden fazla derinliğe ulaştığını tespit etti ancak mağaranın sonu henüz belirlenemedi. Mağarada sarkıtlar ve traventen havuzları bulunuyor.
Birbirinden Güzel Finike Otelleri
Finike, daha mütevazı bir tatil adresi olduğu için bölgede daha az sayıda büyük otel işletmeleri yer alıyor. Her Şey Dahil konseptte, denize yakın oteller olduğu gibi ilçe merkezinde daha bütçe dostu oteller de bulunuyor. Denize yakın olan çoğu otelin misafiri halk plajını kullanıyor, birçok otelde havuz ve SPA gibi olanaklar bulunuyor. Amacın deniz tatili yapmaksa denize sıfır otelleri tercih ederek ilçenin plajlarını rahatlıkla kullanabilirsin. Eğer Finike’nin sosyal hayatına karışmak, her yeri karış karış gezmek istiyorsan ilçe merkezindeki otel ve pansiyonları tercih etmelisin. Tatilini planlarken alacağın tavsiyeler senin için altın değerinde olabilir. İlgilendiğin otelde konaklayan misafirlerin yorumlarını otelpuan.com üzerinden görebilir, otelin sana uygun olup olmadığını kısa sürede anlayabilirsin. Otelpuan.com’da gerçek kullanıcı yorumları bulunuyor ve oteller kullanıcıların değerlendirmelerine göre puan alıyor. Otelini seçtikten sonra rezervasyonunu da Otelpuan üzerinden yaparak tatilini planlayabilirsin.
Tatilini yaptıktan sonra yeniden Otelpuan’a gel, sen de diğer kullanıcılara yardımcı olmak için konakladığın otelde yorum bırakmayı unutma!